Made in Holland!

Combineer puur vakmanschap met ongeremde passie voor de watersport en honderd procent Nederlands handwerk, dan komt automatisch de naam Interboat ‘boven drijven’. De werf is nationaal en internationaal vermaard door de hoogwaardige kwaliteit, de extreme duurzaamheid én betrouwbaarheid van de karakteristieke sloepen en de comfortabele cruisers.

Het design en de productie van alle Interboat modellen is een honderd procent Nederlandse aangelegenheid. Het bouwproces op de ruim 7000 m2 grootte werf in Zwartsluis (Overijssel) valt volledig onder eigen beheer en verantwoording.



Interboat bouwt met respect voor de tradities van de Oudhollandse scheepsbouw uit lang vervlogen tijden. Toen waren oog voor detail en respect voor typische materiaaleigenschappen nog gemeengoed. Ondertussen laat de werf natuurlijk de bruikbare eigentijdse technologie niet links liggen, onder strikte voorwaarde dat deze een tastbare toegevoegde waarde heeft op de eindkwaliteit. Zo wordt het beste van twee werelden verenigd om te komen tot een perfect product. Op het casco geeft Interboat daarom ook 10 jaar garantie.

Voor de vervaardiging van de polyester delen wordt in een geklimatiseerde ruimte voor het aanbrengen van de gelcoat en de hars volledig geautomatiseerde machines gebruikt om constante mengverhoudingen te waarborgen. Maar waar in de markt ook de glasvezel machinaal wordt gespoten om arbeidsuren te winnen gaat Interboat kwalitatief een grote stap verder. De glasmatten worden handmatig aangebracht, wat ook wel de hand-lay-up methode wordt genoemd. Hierdoor ontstaat een veel sterker en strakker oppervlak en ook de dikte van het polyester is gegarandeerd overal hetzelfde.



Voor een deel van de productie van de kleinere onderdelen wordt gebruik gemaakt van de technologisch hoogwaardige vacuüm methode. Beiden methoden hebben naast het hoge kwaliteitsniveau tevens het voordeel dat de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum wordt beperkt.

Bij de materiaalkeuze en het selecteren, monteren en installeren van de standaard voorzieningen en accessoires, staan veiligheid, kwaliteit, comfort en betrouwbaarheid centraal. De eindafwerking gebeurt uitsluitend met de inzet van hoogwaardige materiaalsoorten als roestvast staal en massief teakhout. Dit geldt voor het exterieur en het interieur. Speciale aandacht verdient de ambachtelijke afwerking van het massief teakhout. Daardoor krijgt het kwalitatief hoogwaardige, comfortabele en duurzame karakter van de diverse modellen een extra nostalgisch tintje.

Alle modellen vallen onder CE certificering voor minimaal de kustwateren (categorie C), de grotere Intercruisers zijn zelf als zeewaardig gekwalificeerd (categorie B). Dit geeft in combinatie met de strikte ontwerpkwalificaties en de hoogwaardige kwaliteit een waterdichte garantie voor jarenlang zorgeloos vaarplezier. Interboat levert strikt conform de HISWA voorwaarden. Puur vakmanschap en passie voor de watersport vormen de drijfveer.